Loading…
Back To Schedule
Saturday, October 23 • 09:15 - 10:00
Å møte folk i krise

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Onsdag i forrige uke ble Kongsberg og Norge rystet av at fem tilfeldige personer ble drept av en mann fra lokalmiljøet. I løpet av kort tid var journalister fra lokale, nasjonale og internasjonale medier på plass for å fortelle om hva som hadde skjedd. Kildene de brukte var tydelig rystede øyenvitner fra nabolaget – slik det ofte er når samfunnet rammes av ulykker, drap eller andre kritiske hendelser.

Denne sesjonen handler om hvordan det er for journalister å møte folk i krise. Både hva vi bør tenke på når vi tar kontakt med rammede og øyenvitner, og hva vi bør tenke på for å ta vare på oss selv og kolleger når vi kommer tett på andre menneskers lidelser.

I forbindelse med 10-årsmarkeringen av 22. juli har Redaktørforeningen (NR) og Journalistlaget (NJ) laget utkast til råd om hva vi bør tenke på i slike situasjoner. NJ har også gjort en undersøkelse om erfaringene til de som dekket terroren for 10 år siden, og hvordan de opplever disse minnene i dag.

Temaet diskuteres i et panel bestående Jørn Steinmoen, redaktør i Laagendalsposten, Caroline Bækkelund Hauge, NRK, som intervjuet naboene i Kongsberg og som er mor til ei jente som overlevde terroren på Utøya, Jon Magnus, som har dekket krig, kriser og katastrofer i over 40 år og som var på jobb i VG-bygget 22. juli. Arne Jensen, generalsekretær i NR, og Trond Idås, rådgiver i NJ.

Samtalen ledes av Silje Sande fra NRK.Speakers
avatar for Arne Jensen

Arne Jensen

Generalsekretær, Norsk Redaktørforening
Slik røkter du kommentarfelta!Her får du tips om de juridiske og etiske grensene, og du får selv være med å bestemme hvilke kommentarer som skal slettes og hvilke som skal bli stående!Publikum er utstyrt med stemmesedler og får konkrete dilemmaer å ta stilling til.Dommere... Read More →
avatar for Trond Idås

Trond Idås

Rådgjevar, Norsk Journalistlag
Trond Idås er rådgiver i Norsk Journalistlag, der han blant annet arbeider med arbeidsmiljø og journalistsikkerhet. Han har i denne sammenheng gjort en rekke studier av journalister på krevende oppdrag, fra Baneheiasaken for 20 år siden, til Tsunamien, Alvdal-saken, 22. juli... Read More →
avatar for Caroline Bækkelund Hauge

Caroline Bækkelund Hauge

NRK
Caroline rapporterte fra Kongsberg torsdag, og har en datter som overlevde Utøya.
avatar for Jørn Steinmoen

Jørn Steinmoen

Redaktør, Laagendalsposten
Jørn Steinmoen er ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, hvor han har jobbet de siste 20 årene. Han startet sin journalistiske karriere i lokalradio, som 16-åring. Jørn har også vært journalist i Telemarksavisa og Varden.
avatar for Silje Sande

Silje Sande

Journalist, NRK
Silje Sande er programleiar, produsent og vaktsjef for NRK Nyheitsmorgon.
avatar for Jon Magnus

Jon Magnus

Jon Magnus er journalist, forfatter og oversetter. Han har vært utenriksjournalist i VG i over 40 år, med korrespondentopphold i London, New York og Berlin. Jobbet på alle kontinenter, i over 140 land og territorier.Dekket konflikter og kriger, sultkatastrofer og jordskjelv, terrorhandlinger... Read More →


Saturday October 23, 2021 09:15 - 10:00 CEST
Ytring

Attendees (3)